Nieuws uit de kijker


groepsverdeling

Voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar zijn in volle gang. Daar hoort ook een nieuwe groepsverdeling bij. Volgend schooljaar verwelkomen we een nieuwe leerkracht, nieuwe vakleerkracht en natuurlijk de nieuwe directeur Inge. Saskia Kerstjens gaat een kleutergroep draaien, we zijn heel blij dat zij ons team komt versterken. Een talentvolle jonge leerkracht, die er zin in heeft om verder te bouwen aan ons mooie onderwijs. Volgend jaar krijgen de groepen 3 t/m 8 twee keer per week gym. Dat betekent uitbreiding van het aantal gym uren. Thijs van Stralen komt op donderdagmiddag de gymlessen verzorgen. Thijs heeft stage gelopen bij Robert, we kennen zijn kwaliteiten dus hebben er alle vertrouwen in. Dat Inge komt als nieuwe directeur is bekend. Inge gaat zich vast en zeker nog verder aan u voorstellen

Bij deze presenteren we de groepsverdeling voor het schooljaar ’23-’24 graag aan u.

ijmare academy

Kinderen leren, maar leerkrachten ook. Sinds kort heeft IJmare de IJmare academy opgericht. Een verrijking voor de Stichting. Diverse workshops en trainingen worden aangeboden waarvoor alle personeel van IJmare zich kan inschrijven. Bijvoorbeeld de training ‘een goede start’. De training geeft inzichten en toepassingen om in de eerste weken van het schooljaar een goede structuur neer te zetten.

feestelijke culturendag

De Sterrekijker: wat een rijkdom aan culturen! Daar gaan we gebruik van maken. Laten we samen komen, elkaar zien en ontmoeten. Dat kan, op de culturenmiddag! Noteer 7 juli in uw agenda. Iedere cultuur een eigen kraampje en u mag uw eigen cultuur zo rijk of zo eenvoudig als u wilt tentoonstellen, samen met andere ouders die ook dezelfde cultuur hebben als achtergrond. Zang, dans, muziek, attributen, eten, klederdracht ….. u mag het bedenken. Hoe leuk is dat! Zorg dat uw vader- of moederland vertegenwoordigd is. Dus geef u op. Dan wordt het vast en zeker een feestelijke dag.

Geef u op via de brief die is meegegaan. Alle pareltjes van onze culturen zichtbaar maken, dat geeft een rijk gevoel, toch?

te laat komen

Te laat komen blijkt een patroon te zijn op de Sterrekijker, er komen zeer regelmatig kinderen te laat naar school. Dit gaat ten koste van de onderwijstijd die we zo goed willen gebruiken en inzetten voor uw en onze kinderen.

Allerlei verzoeken en berichten hebben niet geleid tot het resultaat dat we willen zien, namelijk dat kinderen voor half 9 binnen zijn, zodat we om half 9 kunnen starten. Vandaar dat we het protocol strenger gaan hanteren. Hieronder kunt u het protocol lezen. Aanvullende info voor de ouders van groep 1/2: vanaf 8:30 uur gaat de kleuterdeur dicht. Ouders die na 8:30 uur hun kind brengen, kunnen dan alleen via de hoofdingang.

even voorstellen

Leuk dat ik mij middels de nieuwsbrief mag introduceren. Mijn naam is Caroline Deiman. Ik ben 56 jaar en geboren in Heemskerk. Mijn hobby’s zijn reizen, avonturen beleven, zwemmen, snorkelen en buiten in de natuur zijn. Ik hou van dieren en wandel graag met onze hond, en fiets graag door de duinen. Ik heb 30 jaar in Indonesië gewoond, waar ik onder andere zeezeil rondreizen begeleidde met heel veel snorkelen en altijd buiten. Ik heb 2 dochters van 18 en 16 jaar oud. Sinds 1 jaar woon ik weer in Heemskerk. En nu mag ik als onderwijsassistent op de Sterrekijker werken.

even voorstellen

Beste ouders/verzorgers van de leerlingen van de Sterrekijker,

Ik zal mezelf even voorstellen: Ik ben Merve Mercimek, 25 jaar en woonachtig in Beverwijk.  T/m de zomervakantie ben ik werkzaam als onderwijsassistente. Ik ben voornamelijk te vinden in de groepen 1/2 C, 3A en groep 4A. Daarnaast ben ik aan het afstuderen voor de studie Social Work aan de Hogeschool van Amsterdam. Het geeft mij een gevoel van voldoening om deze leerlingen elke dag iets bij te leren naast mijn eigen studie. Mijn werkdagen zijn op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag ochtend. De begeleiding is voornamelijk gericht op taalontwikkeling en rekenen. Mijn interesse en affiniteit ligt bij kinderen en jongeren van verschillende leeftijden en ik zie het elke dag als een uitdaging om dichterbij hen te kunnen komen. Dit doe ik door naast de leerling te staan en er samen het beste van te maken. 

Agenda

woensdag7 juniingelaste studiedag: alle kinderen zijn vrij
maandag12 junistart van de cito periode
donderdag29 junistudiedag; kinderen vrij
dinsdag4 julischoolreisje; de groepen 1 t/m 7 gaan op schoolreisje vandaag
woensdag5 julirapporten mee
maandag10 juligroep 8 gaat op kamp tot en met woensdag 12 juli
dinsdag en
woensdag
11 en
12 juli
voorlopig adviesgesprekken groep 7 & rapportgesprekken groepen 1-6
donderdag13 juliStertheater
donderdag13 juligroepen 8 vrij
maandag17 juliafscheidsavond groepen 8
dinsdag18 juliwenmoment: kijkje in de nieuwe groep
woensdag19 julimeester- en juffendag
vrijdag21 julilaatste schooldag – alle kinderen zijn om 12:00 uur vrij!
Zomervakantie: 22 juli t/m 3 september
maandag4 september eerste schooldag