Actueel

RC CUP

Dit jaar deden er 20 leerlingen uit groep 8 van obs De Sterrekijker mee met de RC cup.
https://www.techportal.nl/doeprogramma/challenges/rc-cup/

Dat racen met auto’s was natuurlijk echt heel erg leuk. Maar er kwam toch echt wel heel veel meer bij kijken.

In eerste instantie wisten de leerlingen dan ook niet zo goed waar ze moesten beginnen en dachten ze dat wat rondjes rijden met de auto wel genoeg zou zijn.
Dat viel nog best tegen. De kale body moest versierd worden. Er moesten nieuwe accu’s gekocht worden en zakjes waar de accu veilig in vervoerd kon worden.
Ook moesten zij op zoek naar banden en moest er teamkleding komen.

De auto kregen zij. En een handleiding hoe het een en ander het beste aangepakt kon worden.

Dus moesten ze zelf op zoek naar sponsoren. En toen bleek hoe creatief ze waren. Er werden flessen opgehaald, koekjes en cupcakes verkocht en actief naar sponsoren gezocht. Brandon uit groep 8b heeft zelfs nog een dag bij de Albert Heijn gestaan, waar hij had geregeld dat hij koekjes mocht verkopen en met een collectebus mocht staan.
Met een beetje hulp konden er t-shirts worden bedrukt en zag het team er supernetjes uit.

De kinderen zijn twee keer gaan oefenen bij model auto club Heemstede. Waar ze heel veel uitleg en hulp kregen en ze hier ook super van genoten hebben.

Ook het regelen van publiciteit moesten de leerlingen zelf regelen. Ze hebben gebeld met lokale en nationale media. Uiteindelijk zijn ze in de uitzending van Radio Beverwijk en Radio Castricum geweest.

 

De leerkrachten waren onder de indruk van de originaliteit, creativiteit en de manier waarop zij de eigenlijk al heel professioneel aanpakten. Keurig netjes stonden ze iedereen te woord. Ze wisten wat ze aan het doen waren, maakten mooie ontwerpen en werkten samen. En het enthousiasme bij de uiteindelijke race was ongeëvenaard. 

En natuurlijk waren we heel blij met alle ouders die meegingen om de oefen avonden en op de wedstrijddag zelf. Ook zonder hen was dit niet gelukt.

Het was jammer dat er niet gewonnen was, maar in dit geval was meedoen echt wel bijna net zo leuk als winnen.

 

 

 

 

Open dag

Woensdag 20 maart van 09.00 uur tot 12.00 uur bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze Excellente School.

 

Excellente School

 

                     

Op 22 januari 2018 om 10.00 uur heeft onze school vanuit handen van de inspectie het predicaat EXCELLENT gekregen! Een enorm compliment van de inspectie voor het harde werken dat we hier al jaren doen! In Nederland zijn er ongeveer 7000 basisscholen en daarvan zijn er 83 Excellent. Daar is OBS de Sterrekijker er nu één van! 

Ik kijk naar jou

 

 

Start schooljaar

We zijn weer begonnen! We gaan er samen weer een heel fijn en gezellig maar vooral leerzaam jaar van maken.

Het team van OBS de Sterrekijker

 

 

        Afbeeldingsresultaat voor inspectiebezoek

Inspectiebezoek

Op maandag 15 mei hebben wij de Inspectie van het Onderwijs op bezoek gehad. De belangrijkste onderwerpen die zij hebben onderzocht waren: kwaliteit van het onderwijs, de resultaten van de kinderen op de CITO toetsen, veiligheid en toekomstige ontwikkelingen. 

Er was ook een speciale reden waarom ze kwamen, want wij willen graag een excellente school worden. Slechts een beperkt aantal scholen in Nederland krijgt dit predicaat. De school kan echter alleen excellent worden als inspectie je daarvoor goed genoeg vindt en ……dat is ons gelukt!!!

We hebben een goed gekregen.  Een resultaat waar wij erg trots op zijn!!

 

Was u ook bij de opening van de kinderboekenweek woensdag 5 oktober 2016?

0251 TV was er ook bij. Zij maakten deze mooie reportage.