Nieuws uit de kijker


Inhoud

  • Ouderavond talent
  • Poetsbus
  • Nieuw meubilair
  • Herhaalde oproep Ouderbijdrage
  • Herhaalde oproep Ouderraad

Agenda

donderdag19 oktoberStudiedag – alle leerlingen zijn vrij
vrijdag20 oktoberStudiedag – alle leerlingen zijn vrij
maandag 23 oktoberHerfstvakantie van 23 tot en met 27 oktober
woensdag1 novemberOuderavond Talent van 19.30 tot 21.00 uur
donderdag23 novemberKijkkwartiertje van 14:15 tot 14:30 uur

Ouderavond Talent

Woensdagavond 2 november is de informatieavond over Talentonderwijs. U bent van harte welkom! Via Parro (agenda) kunt u aangeven of u die avond aanwezig bent. Om 19.15 uur staat de koffie klaar. De presentatie begint om 19.30 uur en is uiterlijk om 21.00 uur afgelopen.

Ieder kind heeft vele talenten. Het gaat niet om dingen waar ze geweldig goed in zijn, of in uitblinken. Het gaat over die dingen waar uw kind blij van wordt, van gaat stralen en waar uw kind niet meer mee kan stoppen. Deze talenten maken uw kind uniek. Wij, als school, willen de talenten van uw kind leren kennen en laten groeien. Dat is belangrijk, want als je je goed voelt en gezien wordt zoals je bent, krijg je meer zelfvertrouwen en meer veerkracht. Daarom zijn wij een kindertalentenfluisteraarschool geworden.
Tijdens de ouderavond wordt u precies uitgelegd wat talent is, hoe u talent kunt ontdekken bij u zelf en uw kinderen en hoe Sterrekijker de talenten van uw kinderen helpt laten groeien.


Poetsbus

Vorige week parkeerde de Poetsbus haar omgebouwde Amerikaanse schoolbus voor de deuren van de Sterrekijker. Tijdens dit bezoek is gebleken dat:

  • 64% van de deelgenomen leerlingen gaatjes heeft.
  • 59% ontstoken tandvlees heeft.
  • 10% dagelijks wordt nagepoetst (napoetsen moet 1x per dag tot 11 jaar)
  • 88% van de kinderen volgens de Gewoon Gaaf score extra zorg kunnen gebruiken (denk aan gaatjes, ontstoken tandvlees etc.)

Alle ouders/verzorgers hebben in de week van ons bezoek een persoonlijke rapportage ontvangen. Door de invoering van de AVG versturen wij de persoonlijke rapportage van het kind via beveiligde zorgmail. De afzender van deze mail betreft mondhygiënist Poetsbus Zorgmail. Soms komt deze mail in de spam terecht. Indien het persoonlijke verslag niet is aangekomen of je wilt je kind afmelden voor het project, dan kan je een mail sturen naar administratie@poetsbus.nl onder vermelding van naam kind en geboortedatum.

Over 4 maanden bezoeken wij de school opnieuw voor de kinderen uit groep 1 t/m 8 die onze zorg extra kunnen gebruiken. Dit is gecommuniceerd in de rapportage die de ouders/verzorgers per e-mail van ons hebben ontvangen.
Wat gaat de Poetsbus tijdens dit bezoek doen? De kinderen die extra zorg nodig hebben worden uit de klas gehaald. Eenmaal in de Poetsbus wordt er opnieuw een plaktest gedaan. De resultaten van de eerdere plaktesten worden vergeleken met het huidige bezoek om te bekijken of er beter wordt gepoetst. Vervolgens krijgen de kinderen een poetsinstructie en wordt de poetstechniek bijgestuurd.
De klas die het beste poetst wint de Poetsbus wisselbeker!
Een gezond gebit is een gaaf bezit.

Nieuw meubilair

Het laatste restje oude meubilair is vandaag opgehaald en is bestemd voor scholen op Bonaire. Donderdag en vrijdag wordt het nieuwe meubilair gebracht. Na de herfstvakantie is de klas weer ingericht en kunnen kinderen aan hun nieuwe tafel aan het werk. Het was een behoorlijke klus, veel opruimen en sjouwen, maar we zijn straks blij met al het nieuwe meubilair!

Herhaalde oproep: vrijwillige ouderbijdrage

De vrijwillige ouderbijdrage wordt dit schooljaar in twee delen gesplitst. In oktober vragen we u een bijdrage van €20 voor het organiseren van extra activiteiten, bijvoorbeeld het Sinterklaasfeest.
In maart vragen wij een vrijwillige bijdrage voor het schoolreisje. U wordt hier in maart verder over geïnformeerd.
Op dinsdag 10 oktober ontvangt u een betaalverzoek van €20 per leerling via Parro. Wij vragen u de vrijwillige bijdrage zo spoedig mogelijk over te maken. U kunt het bedrag eventueel in termijnen betalen. Wanneer u de bijdrage niet kunt betalen, kunt u via de gemeente om financiële hulp vragen. U kunt hiervoor terecht bij het Sociaal team Beverwijk – Altijd een oplossing in uw buurt.

Herhaalde oproep ouderraad

De Ouderraad is op zoek naar nieuwe leden. Ouders in de Ouderraad helpen het team bij de organisatie van verschillende activiteiten zoals het Sinterklaasfeest, de meester- en juffendag en de Avondvierdaagse.
We kunnen uw hulp goed gebruiken! Heeft u tijd en zin om mee te doen? U kunt zich aanmelden bij de Ouderraad door een e-mail te sturen naar or@desterrekijker.nl