Nieuws uit de kijker


Inhoud

  • Agenda
  • Storm
  • Ouderavond
  • Sinterklaas
  • Sporten met hulp van het Jeugdfonds

Agenda

donderdag23 novemberKijkkwartiertje van 14:15 tot 14:30 uur
dinsdag 5 decemberSinterklaasfeest
woensdag 6 decemberStudiedag, alle leerlingen vrij
dinsdag19 decemberSter-theater: ouders van de groepen 5 t/m 8 zijn welkom om te komen kijken
woensdag 20 december Kerstdiner
vrijdag22 decemberKerstvakantie vanaf 12.00 uur


Storm

Donderdag 2 november zijn we veel gebeld met vragen over eerder ophalen in verband met de storm. Bij de verschillende weer-alarmcodes doen we het volgende:
Bij code geel en oranje blijven de leerlingen gewoon op school tot het eind van de schooldag.
Bij code oranje houden we het weer goed in de gaten en nemen we maatregelen als dat nodig is.
( bijvoorbeeld lopend naar gym). We informeren u hierover via een Parro-bericht.

Als er code rood aankomt, zullen we u een Parro-bericht sturen om te vragen of u uw kind eerder wil ophalen. Alle kinderen blijven binnen totdat ze opgehaald zijn.
Mocht code rood sneller komen dan verwacht, zoals vorig jaar bij storm Polly, dan blijven de leerlingen op school totdat code rood wordt opgeheven en iedereen weer veilig over straat kan.

Er is een crisisteam bij IJmare (het bestuur van de school) die de scholen adviseert over de maatregelen die genomen moeten worden. Het crisisteam houdt de weersvoorspelling in de gaten en bepaalt wanneer de scholen van IJmare eerder dicht moeten.

Voortgezet onderwijsscholen sluiten soms eerder de deuren omdat leerlingen verder weg wonen. Onze leerlingen wonen meestal op loopafstand van de school en zijn dus sneller thuis.


Ouderavond

De ouderavond is helaas niet doorgegaan omdat er te weinig aanmeldingen waren. Nu hoorden we achteraf dat veel ouders niet begrepen hadden dat ze zich vooraf (via de activiteitenkalender in Parro) moesten aanmelden. We zullen dit voortaan anders doen.
De ouderavond wordt verplaatst naar het voorjaar 2024. We zullen u dan opnieuw en op een andere manier uitnodigen en hopen op veel aanmeldingen!

Sinterklaas

Zaterdag 18 november komt Sinterklaas aan in Nederland. Ook op de Sterrekijker vieren we het Sinterklaasfeest.

Maandag 20 november van 13.00 tot 14.30 uur wordt de school versierd. Wilt u komen helpen bij het versieren? Stuur een berichtje naar shelley.schoenmaker@ijmare.nl of melanie.vandermeer@ijmare.nl om aan te geven dat u komt helpen.

Leerlingen uit groep 1 t/m 5 mogen op dinsdag 22 november hun schoen zetten. Dinsdag 5 december zijn er allerlei spelletjes op school en mogen de kinderen een bezoek brengen aan de schatkamer van Sinterklaas.

Leerlingen in groep 6 t/m 8 trekken een lootje. Op het lootje staat de naam van een leerling uit de klas voor wie ze een cadeautje kopen.  Het cadeautje wordt in een surprise verstopt en de leerling maakt een gedicht.
Op 5 december worden de surprises in de klas uitgepakt!

Meer informatie over Sinterklaas volgt in de weekberichten van de groep.

Sporten met hulp van het jeugdfonds

Uw kind op voetbal, streetdance, judo of bijvoorbeeld muziekles? Het Jeugdfonds betaalt als het u niet lukt. Doe anoniem de Jeugdfonds check en ontdek binnen 2 minuten of het Jeugdfonds uw kind kan helpen met een jaar lang plezier!