Nieuws uit de kijker


talent gericht onderwijs

Vandaag, woensdag 17 mei, hadden we een studiedag om ons talent gedreven onderwijs meer en meer vorm te geven. Zoals u weet, staat er elke week een talent centraal. Kinderen leren het talent herkennen bij zichzelf of bij de ander. Talenten ontdekken verstevigen het zelfbeeld. Versterken van binnenuit zorgt voor groei, ook voor voor het latere leven.

leren is meer dan leren met je hoofd

Groep 8 gaat de laatste fase van de basisschooltijd in. Het Voortgezet Onderwijs staat voor de deur. Ter voorbereiding organiseerden de leerkrachten van groep 8 een VO week. Elke dag werkten ze volgens een rooster , met verschillende vakken en in verschillende lokalen. Bij de biologieles mochten ze een inktvis ontleden.

personeel

Samen sterk voor goed onderwijs!  Bij IJmare is er ruimte voor persoonlijke aandacht, diversiteit, waardering en ontwikkeling. We investeren in jou om kinderen goed onderwijs te bieden.

Ben jij leerkracht of ken jij iemand die graag als leerkracht wil werken? Bekijk dan onze vacatures op onze site via bijgaande link!

iets te vieren

De eindtoets is heel goed gemaakt. We zitten dik boven de norm!

Elk jaar maakt groep 8 een eindtoets. Een extra meetmoment om te zien of we het als school goed doen. De inspectie beoordeelt de school op basis van deze uitslag. We zijn dus heel blij dat we het goed gedaan hebben. En daarbij telt de hele schoolloopbaan, niet alleen groep 8. We hadden samen echt iets te vieren.

Volgende week horen de kinderen van groep 8 er meer over.

even voorstellen

We hebben versterking gekregen van twee nieuwe onderwijsassistenten. Merwe Mercimek is gestart en ondersteunt vooral bij de kleuters. Deze week is Caroline Deiman gestart ter vervanging van Monique die helaas langdurig ziek is. Ze zullen zich in een volgende nieuwsbrief wat uitgebreider aan u voorstellen.

Agenda

donderdag18 meiHemelvaart: kinderen vrij
vrijdag19 meikinderen vrij
dinsdag23 meistart avond 4-daagse
maandag29 mei start vakantie t/m 2 juni
woensdag7 juniingelaste studiedag: alle kinderen zijn vrij
maandag12 junistart van de cito periode
donderdag29 junistudiedag; kinderen vrij