Nieuws uit de kijker

Inhoud

  • Agenda
  • Paasviering
  • Cultuurfeest
  • Sterrendag
  • Poetsbus
  • Veilig Verkeer Nederland

Agenda

25 maartVerkeersexamen theorie – groep 7 leerlingen
27 maartPaasviering op school
28 maartStudiemiddag: alle leerlingen zijn vanaf 12:00 uur vrij vandaag
29 maartGoede Vrijdag: alle leerlingen zijn vrij
1 aprilTweede Paasdag: alle leerlingen zijn vrij
5 aprilKijkkwartiertje: 08:30-08:45 uur
10 april Studiedag: alle leerlingen zijn vrij

Paasviering

Woensdag 27 maart start de dag met een gezamenlijk ontbijt. Geeft u uw kind een bord en bestek mee?
Na het ontbijt is er een spelletjescircuit voor groep 1 t/m 4 en een spelletjescircuit voor groep 5 t/m 8. We maken er een gezellige dag van!

Cultuurfeest

Vorig jaar was het eerste cultuurfeest op de Sterrekijker een groot succes. Dit jaar, op 7 juni, organiseren we opnieuw een cultuurfeest! We zoeken ouders die ons daarbij willen helpen.
Het eerste overleg is op dinsdag 2 april om 13.30 uur in de Grote Beer. U kunt zich aanmelden bij Juf Danique of bij Inge de Boer (directie)

Sterrendag

De ouderbijdrage is dit schooljaar in twee delen gesplitst. Het verzoek om de eerste bijdrage voor de extra activiteiten te betalen is in oktober en november geweest. De tweede bijdrage is voor de Sterrendag. De Sterrendag komt in plaats van het schoolreisje. Voor de Sterrendag is een plan gemaakt: het eerste jaar vieren we Sterrendag op school, het tweede jaar is de Sterrendag in de buurt en het derde jaar gaan we met de bus op reis. Er is een plan voor groep 1 t/m 3 en een plan voor 4 t/m 6. Groep 7 gaat altijd met de bus op reis en groep 8 gaat op kamp.
Maandag 11 maart krijgt u een verzoek om de vrijwillige bijdrage voor de Sterrendag  te betalen. Dit is €27,50 per leerling.
Wij vragen u de vrijwillige bijdrage zo spoedig mogelijk over te maken. U kunt het bedrag eventueel in termijnen betalen. Wanneer u de bijdrage niet kunt betalen, kunt u via de gemeente om financiële hulp vragen. U kunt hiervoor terecht bij het Sociaal team Beverwijk – Altijd een oplossing in uw buurt.

Poetsbus

Op 12 en 13 februari parkeerde de Poetsbus haar omgebouwde Amerikaanse schoolbus voor de deuren van de Sterrekijker. Dit bezoek was bedoeld voor 88% van de kinderen uit groep 1 t/m 8 die volgens de Gewoon Gaaf score extra zorg nodig hebben (denk aan gaatjes, ontstoken tandvlees etc.).

Tijdens dit bezoek is gebleken dat:
52% beter is gaan poetsten ten opzichte van ons eerste bezoeken
24% hetzelfde poetst ten opzichte van onze eerdere bezoeken
22% van de kinderen gezond tandvlees heeft
78% ontstoken tandvlees heeft
10% dagelijks wordt nagepoetst
64% nooit wordt nagepoetst
Groep 4A heeft het beste gepoetst en wint de Poetsbus wisselbeker!

Er valt nog winst te behalen: kinderen tot 11 jaar moeten 1x per dag worden nagepoetst. Dit komt omdat de fijne motoriek in de hersenen nog niet is afgevormd. Wilt u controleren of uw kind goed zelfstandig kan poetsen? Gebruik de plakverklikkers die wij hebben meegegeven!
Alle ouders/verzorgers hebben in de week van ons bezoek een persoonlijke rapportage ontvangen. Door de invoering van de AVG versturen wij de persoonlijke rapportage van het kind via beveiligde zorgmail. De afzender van deze mail betreft mondhygiënist Poetsbus Zorgmail. Soms komt de mail in de spam terecht. Indien het persoonlijke verslag niet is aangekomen, dan kunt u een e-mail sturen naar administratie@poetsbus.nl onder vermelding van naam kind en geboortedatum.
Over 2 tot 3 jaar bezoekt de Poetsbus de Sterrekijker opnieuw. De wisselbeker kan dan door een andere klas worden gewonnen!

Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland (VNN) zoekt vrijwilligers.
Iedereen vindt dat zijn/haar kind veilig naar school moet kunnen lopen of fietsen. Kinderen kunnen daar wat hulp bij krijgen en een zogenoemde ‘verkeersouder’ kan daar een uitgelezen rol bij spelen voor de school. Een verkeersouder als contact op school is voor de VVN Beverwijk het aanspreekpunt en de ideale verbinding tussen basisschool en ouders.
Wat is de rol van een verkeersouder?
Een verkeersouder helpt mee aan de verkeersveiligheid rondom de school. In de praktijk betekent dat bijvoorbeeld dat hij/zij:

  • meedenkt over een veilige schoolomgeving en school-huisroutes;
  • meehelpt verkeersactiviteiten voor de kinderen te organiseren, zoals een les veilig oversteken of een dode hoek-les met vrachtwagens;
  • meehelpt aan bewustwording van verkeersregels en verkeersveilig gedrag;
  • het naar school lopen en fietsen stimuleert met de actie “Op voeten en fietsen naar school”. Kinderen worden hierdoor vaardiger in het verkeer en bewegen is gezond!
  • meehelpt bij zowel het voorbereiden als het oefenen voor het Praktisch Verkeersexamen en ouders vraagt om de controleposten tijdens het examen te bezetten.

Het verkeersouderschap is vrijwilligerswerk, wat betekent dat je als verkeersouder zelf de tijd kunt invullen. Verkeersouder ben je trouwens nooit alleen, ook al ben je misschien de enige op school. Je werkt niet alleen samen met de school, maar ook met de VVN-afdeling Beverwijk/Heemskerk die jou ondersteunt.
Spreekt Veilig Verkeer je aan en wil je voor de school en voor de VVN-afdeling hieraan bijdragen, stuur dan een berichtje naar onze secretaris Henk Commandeur per e-mail: hacommandeur@ziggo.nl of bel: 06-50706215.
Voor meer informatie over de activiteiten van de VVN-afdeling Beverwijk/Heemskerk zie de website: vvn-afd-beverwijk-heemskerk.