Nieuws uit de kijker


Inhoud

  • Agenda
  • Rapportgesprekken
  • Leerkrachten tekort
  • Trakteren
  • Foto’s maken
  • Buurtgezinnen
  • Speelgoedbank

Agenda

22 januari t/m 9 februariIEP toetsen
6 en 7 februariIEP Doorstroomtoets groep 8
12 en 13 februariBezoek Poetsbus
13 februariSter-theater 13:15-14:15 uur
De ouders van de groepen 1 t/m 4 zijn welkom om te komen kijken
13 februariKijkkwartiertje 14:15-14:30 uur
16 februariStudiemiddag: alle leerlingen hebben vrij vanaf 12:00 uur
17 t/m 25 februariVoorjaarsvakantie


Rapportgesprekken

In de week na de voorjaarsvakantie vinden de rapportgesprekken plaats.
U ontvangt het rapport tijdens het rapportgesprek en krijgt daar direct een toelichting op.
Op woensdag 14 februari vanaf 16.30 uur kunt u via Parro intekenen voor een rapportgesprek.

Leerkrachten tekort

De afgelopen periode zijn een aantal leerkrachten en onderwijsassistenten ziek geweest of ze zijn nu nog ziek. Er zijn geen extra leerkrachten die de zieke leerkrachten kunnen vervangen, we moeten het doen met de leerkrachten van de Sterrekijker zelf. Tot nu toe lukt het om de groepen op te vangen doordat leerkrachten extra komen werken of omdat ze hun eigen taak niet uit voeren (bijvoorbeeld extra ondersteuning van individuele leerlingen). En soms lukt het ons niet om de zieke leerkracht te vervangen, omdat er niemand beschikbaar is of omdat er anders te veel wisselingen zijn (iedere dag een andere leerkracht).
We doen onze uiterste best om alle leerlingen iedere dag naar school te laten gaan, maar dat lukt niet altijd. We hopen op uw begrip hiervoor!


Trakteren

Als je jarig bent, mag je trakteren, maar dat hoeft niet. De verjaardag van uw kind wordt ook zonder traktatie gevierd in de klas. En als uw kind wel gaat trakteren, dan is één traktatie meer dan genoeg.
We zien nu dat er zakjes worden uitgedeeld met soms wel drie dingen erin, dat is niet de bedoeling.


Foto’s en filmpjes maken

Op 13 februari is het Stertheater en is het Kijkkwartiertje. Als u een foto of filmpje maakt, wilt u er dan voor zorgen dat alleen uw eigen kind op de foto of het filmpje staat?
Foto’s en filmpjes waar andere leerlingen op staan, mogen sowieso niet via sociale media worden gedeeld, tenzij u toestemming heeft gevraagd aan de ouders van het betreffende kind.


Opvoeden doen we samen

Bericht van de coördinator Buurtgezinnen:

In ieder gezin zit het weleens tegen en soms stapelen problemen zich op. Bijvoorbeeld door een echtscheiding, de opvoeding, een financiële situatie, door ziekte van één van de ouders of door een kind dat extra zorg nodig heeft. Dat vraagt veel van ouders. Met tijdig een steuntje in de rug kan de last van ouders wat verlicht worden en kunnen de kinderen wat extra aandacht krijgen. Dat is de kern van Buurtgezinnen!
Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de wijk of in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. In de praktijk kan de steun variëren. Een kind dat een dagdeel per week/twee weken gezellig komt spelen, geholpen wordt bij het huiswerk/kan chillen of af en toe in het weekend komt logeren.
Zijn jullie een gezin dat een steuntje in de rug zou kunnen gebruiken of juist zou willen bieden? Wil je meer informatie over wat het allemaal inhoudt en hoe het werkt? Dan bel ik je graag geheel vrijblijvend een keer op of kom langs voor een kopje koffie.
Meer info vind je op www.buurtgezinnen.nl of bel coördinator Ingeborgh Olij-Frima 06-11017207 of mail naar ingeborgh@buurtgezinnen.nl

Op woensdag 3 april is er iemand aanwezig tijdens de ouderkamer die u informatie geeft over Buurtgezinnen en Home Start.

Speelgoedbank

Op woensdag 31 januari 2024 opent Burgemeester Smit van Beverwijk een wel héél leuke speelgoedwinkel, namelijk De Speelgoedbank. In de kleurrijke speelgoedwinkel wordt nieuw en zo goed als nieuw speelgoed verkocht. Iedereen kan bij de Speelgoedbank onbezorgd winkelen, ook mensen met een kleine beurs.
Als school kunnen we ouders aanmelden bij de Speelgoedbank waardoor u elke maand een tegoed krijgt van €5 om speelgoed bij de Speelgoedbank te kunnen kopen. Wilt u hier gebruik van maken, dan kunt u contact opnemen met de leerkracht van uw kind.
Kijk voor alle informatie over speelgoed doneren, speelgoed kopen en onze sociale missie op www.speelgoedbankijmond.nl.